Kom og se – så godt! (avsluttet)

Tema og målsetting

Målsettingen i prosjektet ‘Mat og trivsel’ var å bidra til et sunt kosthold, primært for personer med utviklingshemning og andre med kognitive funksjonsvansker. Vi lagde instruksjonsfilmer basert på oppskrifter fra den lettleste kokeboken ‘Så godt!’ samt noen nye oppskrifter utviklet i prosjektet.

Vi søkte å øke mestringsfølelsen og selvstendigheten hos mennesker med utviklingshemning ved at fem i målgruppen laget mat ved å se instruksjonsvideoene på nettbrett, lærte andre å lage mat og til slutt gav bort et “kokkekurs” til andre. Vi laget også filmer om tilleggstemaer som ikke var dekket i kokeboken:

  • Smoothie, dipsaus, lunsjretter
  • Borddekking og pynting av bord
  • Hygiene på et kjøkken

Karde hadde prosjektledelsen, og NFU (Norsk Forbund for Utviklingshemmede) var prosjekteier.

Kokebokforfatterne Anne Gro Innstrand og Sølvi Linde deltok i valg av oppskrifter og utformingen av instruksjonsvideoene basert på kokeboken. Statped, avdeling for læringsressurser og teknologiutvikling, laget filmversjoner med tegnspråk, med teksting og med automatiske stopp for hvert trinn i matlagingsprosessen. Avdelingen utviklet nettstedet for filmene. Knut Melhuus var kokk i instruksjonsvideoene. Silje Rødevand, Master i mat, ernæring og helse, utviklet de nye oppskriftene og deltok i filmer.

Finansiering

‘Kom og se – så godt!’ ble finansiert av ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering med Extra-midler.

Utvalgte lenker og resultater

Kontakt

Prosjektleder Gro Marit Rødevand
Mobil: 913 50 096

 

ExtraStiftelsens logo med blå fugl og tekst Logo av NFU Norsk Forbund for Utviklingshemmede

Side oppdatert 3.8.2021